Nyinflyttade

Vi i styrelsen vill börja med att hälsa dig som nyinflyttad välkommen och hoppas du/ni skall trivas med er nya bostad.

Att bo i bostadsrätt innebär att vi alla tillsammans äger våra hus och tomter, vi äger rätten att bo i vår lägenhet men vi har också en skyldighet att underhålla den och tomten på bästa sätt. En del av underhållet står dock föreningen för och vi har årlig revidering av vår underhållsplan.

Om det uppstår problem, gör felanmälan hos Riksbyggen på 0771-860 860, dygnet runt. Vi kan då följa ärendet på webben och allt går mycket fortare.
 
Om man tänker göra en större förändring inne eller ute skall alltid styrelsen kontaktas inför detta. Då kan vi informera om det finns regler att följa eller om vårt underhåll skulle krocka med er renovering. Se mer här. Kontakta hellre en gång för mycket och gärna här via hemsidan. Glöm ej att kommun vid vissa utomhusrenorveringar måste kontaktas!

Alla lägenheter skall ha fungerande brandvarnare, dessa får ej monteras ner. Skulle det fattas sådana, kontakta styrelsen. Fläkten i köket tillhör föreningen och får ej monteras ner. Den tillhör det luftåtervinningssystem som vi har i lägenheterna. Till fläkten hör en sommar/vinterkassett som byts 2 ggr/år av riksbyggens personal och dessa skall följa med bostadsbytet. Om röd lampa blinkar gör felanmälan hos Riksbyggen.
 
Våra sopkärl töms torsdagar udda veckor. Kärl 1 töms varannan vecka, kärl 2 töms var fjärde vecka. Om du behöver fler påsar för matavfall, fäst då en matfallspåse på Kärl 1's lock inför tömning, så kommer de att lägga en ny bunt till dig. Se MERAB.se för mer information.
 
Vid problem med getingar, myror eller andra skadedjur, kontakta Anticimex och uppge Folksam försäkring samt Brf Eslövshus nr 18.
 
Lekplatsen tillhör vår förening, men alla är givetvis välkomna. Skulle någon upptäcka någon skada eller dyligt, kontakta styrelsen.
 
Föreningen har större stege, säckkärra samt rensare för takrännor för utlåning.
 
Vi har fiber installerat i alla våra hus. Läs mer här.
 
Vi uppmanar till att följa vägföreningens önskan om att häcken hålls nere till ca 80 cm. Särskilt vid cykelväg eller in/utfart. Dock får man inte fälla något av dom träd utmed vägen eller ta bort häckplantor, dessa tillhör föreningen. Ett undantag har gjorts gällande häckplantor som måste bort för att göra plats för våra soptunnor. Är du osäker, kontakta styrelsen innan.

Vi har en parkering främst för våra besökare. Då vi vill undvika parkering på vägen uppmanar vi att hellre använda den även som boende om behov skulle uppstå. Försök dock undvika helger. Vi uppmanar till att hålla hastigheten nere på vägen då här bor många barn.

Till sist så vill vi än en gång hälsa er välkomna till vår bostadsrättsförening med uppmaningen att tänka på att vi bor nära varandra och ha i åtanke att det som inte stör mig kanske stör någon annan. T.ex. så undvik att starta diverse trädgårds/byggmaskiner tidig morgon och sen kväll, hundar som skäller, katter som springer överallt osv. kan också  orsaka onödigt obehag. MEN, det fina med en nära gemenskap är att kunna be grannen se till din lägenhet vid resor, skotta undan snö så det ser ut som man är hemma och ta in post…..listan kan göras lång.

Är det något annat som ni undrar över så tveka inte att ta kontakt med någon ur styrelsen så hjälper vi gärna till.

/Styrelsen

vem-ansvarar-for-underhall_rb4109n_2014.pdf (101480)